6. Фаза - Prusice Испратена

Фото. Prusice Biegają

Останува само до крајот на циклусот 4 biegi.

Времето повторно не штедеше и ни даде лекување 26 степени во сенка a “сончево” а асфалтната патека ефикасно го повлече столбот нагоре. Ова не ги одврати толпата тркачи, кој се појави на стартот за прв пат. Претпоставувам дека гладот ​​за професии станува се поголем, само почекајте кога елитата ќе ја посети Прусице.
Фото. Prusice Biegają

Јас трчав свој, иако сè уште немам сила да завршам напорно. Сè уште имам надеж, дека ќе го повлечам овој последен километар. Традиционалното броење на девојчињата пред мене не успееше овој пат: на почеток, видов само пред тоа 2 да ја претекне втората девојка еден километар. Потсвесно, знаев, треба да има уште еден пред себе – т.е постојан состав. На крај се покажа, дека имав среќа овој пат “трет брз” беше нема и јас истрчав како 3 kobieta.
Ја задржува втората позиција во текот на циклусот.
5К: 00:21:46 (3 ОТВОРЕНО) во 00:22:21