6. Sobótczańska Bonart Десет ноќ

Медал повторно беше искушувачот, рачна изработка, уникатна.
Фото. Krzysztof Tatrocki


Оваа година во септември не се работи “połówki” во Ślężański Вклучување фестивал, па ние се одлучи за нов настан за нас – Ноќно Sobótczańską Декадата. Бев среќен, дека почетокот е закажан за еден час 20.00, но како што температурата е премногу висока за брзо трчање.

Добивме стартер пакет во салата на стадионот ŚOKSiR прошетка и отиде на пазар, кој традиционално се одржува почеток, мета & Декорација.

Пат ми малку исплашени, две извртени петелки, podbiegi i zbiegi. Се досадуваат и повеќе да не може да заспие!

Публиката на почетокот не задебелена, одѕивот беше многу пријатно – полетал 279 osób w tym 33 (исклучително) двојки. Во рамките на натпревари одржани за полски првенство во брачни двојки во бегство 10 километри – и она што е важно награден 6 најбрзо парови.
Почнавме првиот круг и се стрча zapoznawczo, Јас не се обиде да се грижите за топлината и користат предностите на асфалт. Biegłam, а луѓето се во потрага на пат извика кон мене, że jestem 9 kobietą.
Фото. Krzysztof Tatrocki

на половина пат, наидоа на старт / финишот и го грабна вода веројатно никогаш дури и така тоа не лакомо пиеле. На вториот циклус налетав конзервативно podbiegi, Се обидов да се забрза случајности. готово, дека јас не ги даде сите од себе, бегалец откажа концертот завршница, тоа може да работи многу побрзо, колку пара на нозе.

Отидов да се добие вода и Maciek поздрави на целта. Јас проверив резултатите 1 w kategorii wiekowej. За жал, ние се премногу 7 во парови брак, зад подиумот. Ние наместивме воздишка и отиде да јаде еден оброк регенеративно. Деловникот спаси, сценографијата од 22 многу време и моравме да чекаме но оригиналната статуа беше достоен за тоа.
Фото. Krzysztof Tatrocki

Предноста на менувачот во Соботка е дефинитивно за нас близина и добар пристап. Организацијата е добра, на пат секогаш може да смета на локално допинг, атмосферата е добра и ќе трае во Соботка. Ние ќе се обиде да се врати во една година 7 Sobótczańską Bonart Ноќно Декадата.
10k: 00:47:23 (K40 1) во 00:49:40