Норвешки лосос, кој е воден во Tromsø

Норвешка, еко-пријателски земја, каде што околу секој агол демне паркиран Тесла и излозите на продавниците okraszają полнети поларните мечки и ирваси!
Фото. Золтан Сите

Единствената константа, може да смета на во секој агол на светот е природата. Секогаш прекрасни и неверојатни. Во Tromsø беше магично, строго и величествено. Се чувствував како истражувач кој дојде до поларна станица и не е учесник на маратонот. Организаторите се предвидени голем број на дополнителни атракции, кои беа најсилната страна на Полноќно сонце маратон (МСМ).


Во петокот наутро се одржа отворен обуки со локалните групи ходова. Три различни групи, три други патишта и да почне пати. Првично планиравме да одиме на сите три брзини, бидејќи тоа беше тежок избор. Планови брзо кристализира - првиот тренинг на почетокот, избравме вториот и третиот не успеа да се врати.
Фото. Золтан Сите

И така во 8 stawiliśmy собирање на Градското собрание, каде што беше пречекан од страна на група на Северна Тркачи. Бројот на учесници не беше прекрасен, но групата испадна да биде најдобар. Ние се стрча околу 4 км на плажа, каде волонтери, се состои само од lokalsów корист од бањата - брзо. За помалку појачан освежување на чекање: кафе и торта.
Фото. Золтан Сите

Времето беше прекрасен поглед неверојатно, Водачот на групата ни poopowiadał за Тромсо, маратонската трка и животот. Ние се стрча рива, во близина на Музејот Поларните, правци przebieżek локални тркачи.
Фото. Золтан Сите

Бев импресиониран од топло добредојде и топлина група Северна Тркачи.
По враќањето чекавме за отворање на канцеларија занимања и успеавме да ги собереш на пакет без редици, многу сиромашни, дури и за "западните" стандарди. Во прилог на пакет почетна број е брзината билтен, и повремени gadget со Coop - другар. Среќниот израмни на екстра нешто сино – наводно обувалка. Експо не беше. T беше дополнителен надомест, како и тестенини партија. Навистина не ни се грижи, бидејќи сме навикнати на скромни пакети, она што "земјата е обичај". Најважно е почетна број и медал во финишот!

Времето е шворц, засени небото над и се на сива боја 24 час. Потоа почна да врне и така во неделата наутро.