На глас во пустината што е ekoszaleństwo

Како и обично бура предизвика една слика - се користи за чаши.
По Википедија е синоним со лудило:
– лудост
– лудило, лудило, лудило, нерамнотежа
– бесмисленоста, лудост, Не петти даги.

Во Јамајка вода – додека таа беше, Тие се администрира во вреќи…

Се трудам да не падне во било лудило, живеат во хармонија едни со други, природата и светот кој го опкружува.
Голема бучава на наведените чаши (прашањето како ќе се претвори во вистинска акција) од една страна ми беше мило, дека конечно луѓе се обрне внимание, она што се случува околу другите изненадување – голема работа за чаши и никој не обрнува внимание на рекламите, кој со години (втората половина маратон) Тие се незаменлив дел од стартер пакет. Повеќе од 10 илјадници кеси реклами…
Во овој поглед, како Про Испратена (остро го критикуваше во светот на трката) – не обезбеди пакети во пластични кеси. намери, дали финансиските, само не ме интересира – точки ефект – реклами и брошури не е, ако постои торба е еко - лен, еднократно.

Пред две години, по ноќ маратон оброк беше дадена во пластични чаши + прибор за јадење, а потоа на неколку кои се бореа на пластични но оваа година, на пример,. Smolecka (за)Отвор се зголеми на предизвикот и беа хартиени чаши плус јадење плочки и дрвени лажици. некој може да, може да се колку што сакате и се мисли малку.
Хартиени чаши стануваат се почести на трки и тоа е голема новина и откривање. Зошто Вроцлав не беше помислил на? Клучот може да биде цената и на тој начин многу поголема цена на водење на организацијата.
Не знам организацијата водење на настани, глас во дискусија се пластична Kamil лицето одговорно за Smolecka (за)отвор, наодите јасно покажуваат, сето тоа зависи од свеста, правилно планирање и социјална чувствителност. јас, исто така,, дека ако еколошки чаши и чинии се поскапи, Буџетот не спина, тоа е токму таква активности треба да барате спонзори, а можеби и финансирање? Но, екологијата е во мода…

“Ќе има еко-терорист?
Nie, и веројатно многу повеќе сум недостасува. Притисок на мене неколку зборови на усните на дискусијата за пластика 7. PKO Nocny Wrocław Półmaraton. Организаторите се бранат тендери, и условите, што се приближува на трката пред една година. Па, прв фитинг за Останување без здив Smolecka организација се случи во ноември минатата година. Тогаш мојата идеја со хартиени чинии и чаши трици предизвика плотуни од смеа, но неговиот dopięłam. Smolecka настан не е на скалата на ноќта, трошоците за чинии и чаши со хартија многу повисока, така го разбирам, дека буџетот не може да се зацврсти. Но, тоа е можно да се добие спонзори, Тоа само ... (…)
Пред две години почнавме со Здружението на пријатели на мекониум, по една година со STS сокол Smolec со "Да живееме здрав". Во оваа програма, ќе имаат завршено неколку работилници на чист воздух, чиста животна средина, спорт и здрава исхрана и мотивираат децата со физичка активност. ние поканети специјалисти, НВО, но официјални лица. Ние ја спроведовме Радио Вроцлав, пријавени на конкурсот од страна на Aviva и жителите активност освои сензор за воздух. Жителите заинтересирани во целата програма во еден помал и поголем опсег, на Smolecka (за)Млазницата беше и е кулминација на овие активности. Нашите идеи излегоа во светот, никнува програма. И како на ова писание не победи Грег пена fejmu, но сакам да се покаже, дека моето размислување е холистички и мулти-ниво.
(…)
Каде што има побарувачка, понудата и. Се додека корпорации ќе ни се хранат статии во пластика, облека, ние потрошувачите ќе ги купат. Се разбира, ние треба да купат и свесно дека, ако се, Она што се здобијат, како што ни е потребно да се стави крај. Но, исто така има право, како потрошувачи, во нормални цени. И покрај тоа што се случува екологија скапо. Тоа може да се промени, ако поголема побарувачка. Завршува тема - 100 хартиени чаши за Алегро ќе чини околу 12 Зл, 100 пластични чаши чини околу 4 Зл. И ова е само чаши, односно на игла на врвот на ледениот брег…иако овие глечери премногу кревка…”


И од другата страна ekoszaleństwa, добра работа, кој ги истакна проблемот на пластични само…
точно, самите тркачи рутински ѓубре. Организаторите даде тркачи и фрли.
Многу пати сум го видел планинско трчање гелови отфрлени пакување, чаши за зоните за фрлање отпад.
Да почнеме со себе. секогаш, ако сте виделе, дека некој ѓубре на патот силно за. Искрено, никој не се врати за ѓубре.
Заморен чаши и гелови пакување стави на половината или џеб / ранец, и ако јас се кандидирам со нив до крај. Ако сте на турнеја во областа на појадок се кофи фрли сето она што не е потребно таму.
Во планинско трчање ми се допаѓа да се има на кожата, ранец и свој кригла, тогаш јас не го користат buffets, не носат надвор чаши организаторите, Јас не произведува ѓубре ...
И така во целост, освен – Не ми се допаѓа кога ќе се цвеќиња во завршница. Надвор од, знам, тие доаѓаат од земјоделски култури, тоа е срам, бидејќи јас се исуши пред да се вози, ако тоа дома. Не подигање цвеќиња, гранки, трева и друга зелена, и не сакам да ги добие, Јас, исто така собира полжави од патиштата, дури и кога се работи, е моето мало ekoszajba.