Аеродромот ноќ Испратена

Многу забава во BER да се кандидира, или отпадни после водење мега аеродром.


Овој курс има долга листа, Конечно дојде време, на него од заговор. Дојдовме во Берлин на денот на приемот на пакет, Можете да го направите ова само еден ден пред, пред трката. Во спортската продавница во центарот, во близина на зоолошката градина се акумулира голем толпата. Тоа не е изненадувачки редици, тркачи објави во текот 6800.

Јас не се чекаше и да почне број и чип беше нашето враќање. Пакетот се состои од една кеса депозит, па дури и еден бар бонбони, кошула беше дополнително платени.

13 Ноќ по водење на аеродромот во Берлин падна 13 Април, немаше лоша среќа, освен за ладните временски услови и снег, вклучувајќи изјасни.

Ние трчаше неколку ноќна смена и тие никогаш не се лесни, треба да се преживее секој ден во пресрет на почетокот и јаде со главата, да не се тешки абдоминални. По таков старт зад куќата е уште потешко, километри во нозете од разгледување (нашите традиционалниот начин на истражување на нови места нозете), што да јадат, а на крајот од реченицата на група кон да се на почеток. Ние ја напушти хотелот премногу рано, но, исто така, за да стигнат до почетокот не беше полн со мечки.

Прво, на два километри од железничката станица, потоа 40 минути возење до аеродромот, понатамошен трансфер на посебна автобуска, кој се поврзани тркачи на почетокот на изградената / BER аеродромот nieoddanym. не пречекаа со шатори и Арктикот ладно. Имаше никаде да се сокрие, терминал затворен и замрзнување толку добри два часа.

Ние имавме план да се скрие во toi на toi, бидејќи имаше многу од нив, но успеавме да се демнат на безделник! шатор во еден од спонзорите. Како што веќе престанаа да се чувствуваат на рацете и нозете и почна мојот нос да падне тоа е време да се загрее. Дадовме работи на депозит и се обидел да отраквам фосилизирани екстремитети, Се чувствував само пеш 3 км рок. Почеток одржа пред главниот влез, јасно означен простор, широк улица. Ние соблече на време. Истрчав и погледна наоколу. Трасата доведе првиот терминал во близина на должината и широчината, ракавите потоа истрча на полетно-слетната патека и патеките за возење. Zawijasy, pętle, ветрот дува во лице и во грбот, ние трчаше пријатен малку пресекот на патишта – ти мораше да внимаваш за другите тркачи и 11 км повторно беа на почетокот – вториот јамка, веќе без дополнителен километар на пистата.

На трасата на народот на тркачите, исто така, тој се натпреварувал за нас “Dycha” и реле. Две punty пиење прескокнаа (во 6 во 13 километри) Не можев да ставам. Зедов неколку голтки пред 17 километри, тоа беше ладна вода и за среќа јас не треба толку многу, две гелови доволно. Само два километри пред целта ние се стрча во терминал, што ни заштитени од ветерот. Јас требаше да се забрза, но некако не вродија со плод. Во финишот беше 22 kobietą i 3 K40. Maciek веќе чекање за мене, Отидовме да ги собереш на депозит, чип се вративме и влезе во зоната на нападот. Секој има пристап до него и преполн полн со пијалоци, банани и пиво не беше подвиг. Само немаше вода редици. Успеавме да го достигне банана и чаша сок и отиде да лежи во чекаат за автобус. чекавме, толпата задебелена, Повторно бевме замрзнување. Конечно автобусот пристигна и се одржа во друга конкуренција dopchaniu до вратата и интернат. Udało się i skompresowani, po wielokrotnych wezwaniach kierowcy do opuszczenia pojazdu biegaczy wiszących po za pojazdem bo drzwi się nie mogą zamknąć, ruszyliśmy. Сега тоа е спуст, 15 минути чекање на дното и да одат во хотел. И пред 23 Ние ја заврши трката ден.

Искуството беше интересно. Заборавиле како се бара и “тешко за главата” Тие се работи околу аеродромот, многу уморен монотонијата. По Вера имаше малку поинаку, другите тркачи, постапувајќи во очите на аеродромот даде уникатна атмосфера. Добра организација со мала, но во вклучена по зона трката и автобуси и воопшто Јас би го препорачал овој курс. писта, еднакви асфалтни патишта се направи, кои може да се шири своите крилја.
21К: 01:40:45 во 01:43:30 (K40 3)