Полноќно сонце маратон

Испратена во Арктикот и на земјата на сонцето полноќ. Норвешка, фјордови и се разбира имаше за време на поларните ден.

Ја знаев и, дека овие 42 се користи за да ми биде, позитивни повратни информации само ме поздравуваа на плановите за реорганизација.
Czytaj dalej →

појадок рок

Организаторите Полноќно сонце Маратонците разгалено во многу начини. Морам да признаам, дека дополнителни, не само што беше многу атракции крос-кантри, тој беше многу досадно.
Фото. Золтан Сите

Czytaj dalej →

маратон пламен

Бев многу возбудена и горда, Ние сме биле избрани за реализирање на полски знаме за време на парадата. Настанот беше организиран по повод посебни 30 годишнината од играње маратон.

Czytaj dalej →

Норвешки лосос, кој е воден во Tromsø

Норвешка, еко-пријателски земја, каде што околу секој агол демне паркиран Тесла и излозите на продавниците okraszają полнети поларните мечки и ирваси!
Фото. Золтан Сите

Единствената константа, може да смета на во секој агол на светот е природата. Секогаш прекрасни и неверојатни. Во Tromsø беше магично, строго и величествено. Се чувствував како истражувач кој дојде до поларна станица и не е учесник на маратонот. Организаторите се предвидени голем број на дополнителни атракции, кои беа најсилната страна на Полноќно сонце маратон (МСМ).

Czytaj dalej →

На глас во пустината што е ekoszaleństwo

Како и обично бура предизвика една слика - се користи за чаши.
По Википедија е синоним со лудило:
– лудост
– лудило, лудило, лудило, нерамнотежа
– бесмисленоста, лудост, Не петти даги.

Во Јамајка вода – додека таа беше, Тие се администрира во вреќи…
Czytaj dalej →